sobota, 4 lutego 2017

Walentynkowe słodkie pudełko

Witam Smacznie!

Hello!

Zaczął się miesiąc luty, a co za tym idzie już niedługo święto zakochanych czyli walentynki. Każdy zakochany chce miło spędzić ten dzień ze swoją drugą połówką i ofiarować jej niewielki upominek aby wyrazić swoją miłość do niej. Według mnie najlepszym prezentem będzie coś słodkiego, coś co osłodzi Wasze uczucie. Chcę Wam przedstawić słodkie pudełko które wykonałam przy użyciu wałka ze wzorem serduszek. Idealnie wpasowuje się w walentynkowy klimat.

February has started and Valentine's Day is coming. Everyone in love wants to spend this day with their other half and give them a little gift to express love. In my opinion, the best gift will be something sweet. I want to present you a sweet box which I made with a roller with hearts. It's ideal for Valentine's Day climate. 

Jednak zanim przedstawię zdjęcia chcę podzielić się przepisem na proste i smaczne ciasteczka, które prezentuje na swoich zdjęciach.

Before I present you the pictures I want to share a recipe for a simple and tasty cakes.

Składniki:
  • 400 g mąki pszennej 
  • 70 g cukru pudru 
  • 200 g zimnego masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 duże jajo
  • szczypta soli
Ingredients:

  • 400g of wheat flour
  • 70g of powdered sugar
  • 200g of cold butter
  • 2 spoons of vanilla extract
  • 1 big egg
  • pinch of salt
Wykonanie: 

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować, aż ciasto będzie tworzyło gładką kulę. Można również wszystkie składniki umieścić w misie, posiekać szybko nożem, krótko wyrobić, do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około godzinę. 

Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować i wycinać potrzebne kształty.
Ciastka układać na papierze do pieczenia zachowując odstępy. Ciastka piec w temperaturze 190 stopni przez około 10-15 minut.

Smacznego!

Making:

Put all ingredients to a malasker and mix till the cake will form a smooth sphere. You can also put all ingredients in a bowl, cut with a knife, knead for a short while till it's mixed. Wrap the cake with a food wrap and cool in a fridge for an hour.

After cooling, roll out the cake and cut needed shapes.
Put the cakes on the baking paper keeping distances. Bake the cakes in 190 degrees for about 10-15 minutes.

Bon appetit!






W pracy użyłam:

In my work I used:


Pozdrawiam!

Best regards! 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz